Goed, gezond en traditioneel

Studenten & Bedrijfsleven


Studenten & BedrijfslevenOp verzoek van Hikmet (co-voorzitter raad van bestuur KOC Vleeswaren), zijn we in samenwerking met HOTIAD (Nederlands Turkse Ondernemersvereniging) gestart met dit project. Het doel van dit project is het samenbrengen van Turkse studenten in Nederland met Turkse zakenlieden, om het ondernemerschap bij studenten te stimuleren. Dankzij actieve hulp van studentenverenigingen zij er tot op heden meerdere succesvolle meetings georganiseerd.


Tijdens deze meetings worden zakenlieden (leden van HOTIAD) en Turkse studenten samengebracht zodat de ondernemers ideeën en ervaringen met de studenten kunnen delen. Tevens nodigen wij een spreker uit Turkije uit om het publiek toe te spreken over actuele onderwerpen op zakelijk gebied en organiseren wij op deze manier een panel.

Hikmet zegt over dit project: “Het doet mij grote deugd wanneer ik zie dat deze jongeren gemotiveerd raken.”

Een ondernemer uit de Quote 500, een ondernemer met ruim 1600 mensen in dienst, de grootste witte kaas producent in Europa en nog veel meer succesvolle ondernemers staan klaar om de studenten toe te spreken en hun verhaal te vertellen.

De studenten staan echter sterker in hun schoenen dan de gene die hen toespreken. En zijn dan ook potentieel veel succesvollere zakenmensen.  Ze zijn namelijk hoog opgeleid, meertalig en bicultureel. Het enige wat ze eigenlijk nog missen is de motivatie om te gaan ondernemen. En dat is precies waar dit project voor dient.